Om Spångs

/Om Spångs
Om Spångs 2017-06-21T09:25:19+00:00

Kontakta Spångs – Innan det händer – När det händer

Vi har en omfattande och gedigen kompetens när det gäller all typ av roterande utrustningar, mekaniska axeltätningar och kompositbeläggningar. Vi kan uppgradera och renovera alla typer och fabrikat av utrustningar med tyngdpunkt på driftsäkerhet, energieffektivitet och miljö. Vi kan visa på många referenser från uppgraderingar som varit lyckosamma och kostnadsbesparande för våra kunder.

Vi utför även totalentreprenad när det gäller kompositbeläggning på metall och betong på övriga typer av konstruktioner.

Arbeten utförs i vår egen serviceverkstad eller i fält. Samarbeten sker med våra underleverantörer t ex när det gäller ventilservice.

Spångs ProcessTeknik är helt fabrikatsoberoende med fokus på rätt funktionslösning!

I vår balanseringsmaskin från Schenk-Rotec utför vi dynamisk balansering på alla typer av roterande utrustning. Vi har även mobila instrument för genomförande av 2-plans balansering ute i fält i de fall maskinutrustningen inte enkelt kan transporteras till vår serviceverkstad.

Vi utför service och uppgraderingar på hydraulik- och pneumatikutrustningar, främst cylindrar. Vi har kapacitet att även arbeta med större cylindrar med en slaglängd upp till 6 meter i vår hydraulikbänk. Vi utför kontroll i form av provtryckningar upp till 300 bar efter utfört arbete för att säkerställa en korrekt funktion och täthet.

Huvudkontoret finns i Tullinge, Botkyrka hantverksby, söder om Stockholm där vi även har en fullutrustad serviceverkstad. Sedan mars 2017 har vi också ett servicecenter på Atlasgatan 9 E i Gävle där Henrik Boda är servicechef. Vårt arbetsområde är huvudsakligen Stockholm, Uppsala och Gävleborgs län.